Kā ar sejas masku? - TingPrint

Kā ar sejas masku?

Sveiki! :)

Kā pirmais ieraksts TingPrint sietspiedes darbnīcas blogā prātā bija pavisam kas cits, bet Visiem Zināmais ir ieviesis savas korekcijas. 

Šķiet, ka ar jaunajiem apstākļiem kādu laiciņu būs jāsadzīvo un sejas maska kādā brīdī var noderēt katram no mums. Tādēļ savā sietspiedes apdrukas darbnīcā nu apdrukājam arī tās. Ne tādēļ, lai uzlektu uz masku viļņa (internets ir pilns ar dažādiem piedāvājumiem), bet gan tādēļ, ka mīlam sietspiedi un apdrukājam audumu. Sejas maskas ir no auduma un tas nozīmē, ka mums tās ir jāapdrukā :)

Un vēl viena būtiska lieta - jau tagad ir skaidrs, ka vienreiz lietojamās maskas piesārņo dabu. Ja kaut nedaudz to varam novērst, piedāvājot produktu, ko var lietot daudzas reizes, nevis uzreiz pēc izmantošanas izmest, tad ļoti labprāt to daram. 
Vīrietis sejas maskā ar citu, apdrukātu, sejas masku izstieptās rokā. Uz maskas uzdrukātas trīs tautumeitenes. Apdruka sietspiedes tehnikā.
Pirms izvēlējāmies masku, uz kuras drukāsim, mēģinājām saprast, kas ir svarīgi, lai tā pildītu savu funkciju.

Lūk, ko uzzinājām:

  1. Ir būtiski vai maska ir no materiāla, kuru var mazgāt vismaz 60 °C, lai to var dezinficēt. Tādēļ apdrukai esam izvēlējušies 100% kokvilnas maskas, kuras drīkst mazgāt pat 95°C, ko iesaka arī Slimības profilakses un kontroles centrs un Darba drošības un vides veselības institūta speciālisti.
  2. Ieteicams iegādāties 3 masku komplektu, lai ir, ko nomainīt.
  3. No ārstu pieredzes - ērtāk, ja maska stiprinās ar sienamām lencēm uz pakauša, jo gumijas var būt kaitinošas vai pat kairināt ādu aiz ausīm. 

Ārstu, Slimības profilakses un kontroles centra, kā arī Darba drošības un vides veselības institūta ieteikumi, kā pareizi maskas lietot:

  • Sejas maskai pilnībā jānosedz sejas daļa no deguna līdz zodam.
  • Pirms sejas maskas uzvilkšanas un noņemšanas, jānomazgā rokas ar ūdeni un ziepēm vai arī jāizmanto spirtu saturošu (sastāvā vismaz 70% etanols) roku dezinfekcijas līdzekli.
  • Pēc sejas maskas noņemšanas nekavējoties jānomazgā rokas vai jādezinficē tās ar spirtu saturošu dezinfekcijas līdzekli.
  • Noņemot sejas masku, tā jāsaņem no mugurpuses vai aiz fiksējošas saites, nepieskaroties maskas priekšpusei.
  • Pēc katras maskas lietošanas reizes daudzreiz lietojamā sejas maska iespējami drīz jāizmazgā vismaz 60 °C temperatūrā, izmantojot parastu mazgāšanas līdzekli, vai jāapstrādā ar virsmām paredzēto dezinfekcijas līdzekli.
  • Tiklīdz maska lietošanas laikā kļūst mitra, nepieciešams to aizstāt ar jaunu, tīru, sausu masku.
  • Vienreizlietojamās maskas nedrīkst noņemt daļēji (novilkt uz zoda vai kakla) un pēc tam lietot atkārtoti.
  • Nepareizi lietojot vienreizlietojamās maskas, palielinās risks inficēties.
  • Vienreizlietojamās maskas nedrīkst lietot atkārtoti. 

Un noteikti nedrīkst darīt tā, ka, pirms ieiešanas veikalā vai braucot sabiedriskajā transportā, sejas maska tiek uzlikta, pēc tam noņemta un ieņurcīta kabatā, un tad nākamajā veikalā vai autobusā atkal izņemta un uzlikta.

Ja izmanto vairākkārt lietojamu masku, tad noteikti svarīgi, lai tā deguna un mutes daļu nosedz pēc iespējas precīzāk, savukārt, mazgāt to vajag vismaz 60°C temperatūrā.

Būsim piesardzīgi arī nēsājot maskas. Sargāsim ne tikai sevi, bet arī citus!

Veselību un izturību visiem!

Zane Babre Pieredzējusi auduma apdrukas speciāliste ar specializāciju sietspiedē. Sietspiedes darbnīcas TingPrint līdzdibinātāja un īpašniece. Mīl sietspiedi kā apģērba apdrukas tehnloģiju un joprojām priecājas par katru apdrukāto apģērba vienību kā par pašu pirmo.
Atpakaļ uz blogu