Sietspiede mājas apstākļos kā to izveidot

Sietspiede mājas apstākļos: kā to izveidot?

Sietspiede sniedz iespēju radīt unikālus apdrukas šedevrus – labā ziņa ir tā, ka vari to darīt arī mājās! Šajā rakstā mēs aplūkosim svarīgākos rīkus un materiālus, kas būs nepieciešami, lai sāktu darbu ar sietspiedi mājas apstākļos!

Kas ir nepieciešams, lai izveidotu sietspiedi mājas apstākļos?

Lai arī sietspiedes izveides process ir laikietilpīgs un prasa zināšanas, to paveikt ir iespējams. TingPrint komanda, kas pieredzējusi sietspiedes apdrukas jomā, dalās savās zināšanās, lai arī Tu tādu varētu izveidot. Lūk, kas Tev būs nepieciešams!

 

1. Sietspiedes rāmis

Jebkuras sietspiedes pamatā ir pats ekrāns. Nepieciešams iegādāties sietspiedes rāmi, kas parasti ir izgatavots no koka vai alumīnija, un tam ir piestiprinātu cieši uzstieptu sietu. Lai nodrošinātu daudzpusību, praktiska izvēle būs standarta izmērs, piemēram, 51x61 cm.

 

2. Siets

Sietam ir izšķiroša nozīme šajā procesā, jo tas nosaka iespējamo apdruku sarežģītību un precizitāti. Sietiem ir dažāds acu skaits, tāpēc izvēlies vienu, kas atbilst projekta vajadzībām. Iesācējiem acu skaits diapazonā no 110 līdz 160 ir lielisks sākumpunkts.

 

3. Emulsija un sensibilizators

Emulsija un sensibilizators ir duets, kas atbild par trafaretu izveidi. Šīs ķīmiskās vielas sajauc un uzklāj uz sieta. Gaismas iedarbībā tie sacietē, veidojot dizaina trafaretu. Lai pareizi sajauktu un lietotu šos savienojumus, ir svarīgi rūpīgi ievērot ražotāja norādījumus.

 

4. Gaismošanas iekārta

Ekspozīcijas vienība tiek izmantota, lai pārnestu dizainu uz ekrāna, kas pārklāts ar emulsiju. Vari iegādāties profesionālu ekspozīcijas vienību vai izveidot savu versiju, izmantojot UV gaismas avotus, piemēram, dabisko saules gaismu vai dienasgaismas spuldzes. Vienmērīga ekspozīcija ir precīzas apdrukas pamats.

 

5. Rākeļi jeb gumijas lāpstiņas

Rākeļi ir nepieciešami, lai izspiestu tinti caur sietspiedes sietu uz drukas virsmas. Ir pieejami dažādi izmēri, lai tie atbilstu dažādiem ekrāna izmēriem.

 

6. Krāsa

Izvēlies atbilstošās sietspiedes krāsas, pamatojoties uz izvēlēto audumu vai materiālu. Izplatīta izvēle ir krāsas uz ūdens bāzes un plastizola.

 

7. Drukas materiāls

Sagatavo priekšmetus, uz kuriem plāno drukāt – t kreklus, auduma maisiņus vai citus priekšmetus. Nepieciešams izvēlēties gludus audumus.

 

8. Žāvēšanas zona

Pēc drukāšanas ir nepieciešama žāvēšanas vieta, lai krāsa varētu pilnībā sacietēt. Žāvēšanas statīvi var būt laba izvēle.

 

Izveidot pašam sietspiedi mājas apstākļos vai uzticēties profesionāļiem?

Lai arī doma nodarboties ar sietspiedi mājas apstākļos šķiet vilinoša, jāsaprot, ka tas prasīs laiku, līdzekļus un zināšanas, lai iegūtu kvalitatīvu gala produktu. Lai saprastu – darīt to pašam vai uzticēties profesionāļiem, vērts izvērtēt:

  • cik daudz esi gatavs ieguldīt līdzekļus, lai to apgūtu;
  • kāda ir Tava līdzšinējā pieredze un zināšanas;
  • cik daudz un ko Tu vēlies drukāt.

Ja vēlies to apgūt profesionāli, vari uzticēties savām spējām, taču gadījumā, ja neesi gatavs ieguldīt daudz laika un līdzekļu, lai padziļināti izprastu sietspiedes procesu, sietspiedi mājas apstākļos veidot neiesakām – īstā izvēle būs profesionāļi.

TingPrint komandā strādā pieredzējuši speciālisti, kas pārzina sietspiedes tehnoloģiju līdz smalkākajai detaļai – izvēloties mūs, vari būt drošs par kvalitatīvu apdruku, kas kalpos pat biežas lietošanas un mazgāšanas laikā. Uzzini vairāk par mūsu pakalpojumiem!

Zane Babre Pieredzējusi auduma apdrukas speciāliste ar specializāciju sietspiedē. Sietspiedes darbnīcas TingPrint līdzdibinātāja un īpašniece. Mīl sietspiedi kā apģērba apdrukas tehnloģiju un joprojām priecājas par katru apdrukāto apģērba vienību kā par pašu pirmo.
Atpakaļ uz blogu