Kādu priekšmetu apdruka ir pieejama?

Kādu priekšmetu apdruka ir pieejama?

Mūsdienās drukāšana ir kļuvusi ļoti daudzveidīga, tā ir paplašinājusies, aptverot plašu priekšmetu klāstu. Šajā rakstā iedziļināsimies radošajā pasaulē un atklāsim daudzveidīgās drukas iespējas – lasi un uzzini, kādu priekšmetu apdruka ir iespējama!

Kādas ir populārākās apdrukas metodes?

Drukāšanas metodes ļauj reproducēt attēlus, tekstu un dizainu uz dažādām virsmām. Kādi ir 10 galvenie veidi?

  1. Digitālā druka – drukai izmanto dažāda veida printerus. Šo apdrukas metodi pārsvarā izmanto dažādiem marketinga materiāliem – ielūgumiem, bukletiem, vizītkartēm u.c.
  2. Sietspiede – caur iepriekš sagatavotu trafaretu/sietu ar rākeļa palīdzību tiek izspiesta krāsa uz apdrukājamā priekšmeta. Ar sietspiedes metodi iespējams apdrukāt jebkuru plakanu virsmu (koku, stiklu, metālu, plastikātu, audumu utml.), kā arī uzdrukāt transferu, ko vēlāk ar karstuma palīdzību var pārnest uz attiecīgā priekšmeta.
  3. DTG (Direct To Garment) – izmanto tikai auduma apdrukai. Tiek izmantots speciāli auduma krāsām pielāgots printeris, kas pārnes digitālu attēlu uzreiz uz apģērba vai cita auduma.
  4. DTF (Direct To Film) – izmanto tikai auduma apdrukai. Tiek izmantots speciāli auduma krāsām pielāgots printeris, kas pārnes digitālu attēlu uz speciālas filmas, no kuras vēlāk ar karstuma palīdzību attēls tiek pārnests uz apģērba vai cita auduma.
  5. Sublimācija – attēls ar speciāli pielāgotu printeri tiek uzdrukāts uz īpaša papīra, no kura ar karstuma palīdzību attēls tiek pārnests uz īpaša sublimācijas auduma.
  6. Termopārnese – plēve + karstums. Izmanto tikai auduma apdrukai. Attēls ar plotera palīdzību tiek izgriezts un ar karstuma palīdzību tiek pārnests uz apģērba vai cita auduma.
  7. Termopārnese – pilnkrāsu druka + karstums. Daudzkrāsu attēls tiek uzdrukāts uz speciāla papīra, no kura vēlāk tas ar karstuma palīdzību tiek pārnests uz tam piemērota priekšmeta.
  8. Tampodruka – izmanto sarežģītu (izliektu, sfērisku un nelīdzenu) priekšmetu virsmu apdrukai. Drukā, izmantojot speciālu silikona spilvenu, ar kuru attēls tiek pārnests uz priekšmeta.
  9. Lāzergravēšana – tā nav gluži apdrukas metode, tomēr tā ir viena no populārākajām priekšmetu dekorēšanas metodēm. Lāzergravēšanas procesā ar lāzera staru tiek noārdīts virsējais materiāla slānis, tādā veidā pārnesot izvēlēto attēlu uz priekšmeta.
  10. Izšūšana – tā nav gluži apdrukas metode, tomēr tā ir viena no populārākajām auduma izstrādājumu dekorēšanas metodēm.

Priekšmetu apdruka: kādas ir iespējas?

Priekšmetu apdruka var būt ļoti dažāda – mūsdienās iespējas arvien paplašinās, ļaujot apdrukāt teju jebko. Lūk, cik dažādas lietas var apdrukāt – esam apkopojuši populārākās!

1. T-krekli un apģērbs

Izsaki savu stilu un individualitāti, drukājot pielāgotus dizainus uz apģērba, piemēram, t-krekliem, hūdijiem, jakām, biksēm, cepurēm, zeķēm un pat apaviem.

2. Reklāmas produkti

No zīmola pildspalvām un atslēgu piekariņiem līdz mobilajām uzlādes ierīcēm un vēl, un vēl – reklāmas produkti ir lieliski piemēroti visdažādākajiem reprezentatīvajiem mērķiem. Šie priekšmeti ar unikālu apdruku kalpo kā efektīvi mārketinga rīki vai neaizmirstamas dāvanas.

3. Dzērienu trauki

Kafijas krūzes, ūdens pudeles un ceļojumu traukus var izgreznot ar iecienītākajiem citātiem, mākslas darbiem vai pat fotogrāfijām. Tas ir stilīgs veids, kā baudīt dzērienus.

4. Vizītkartes

Vizītkartes ir uzņēmumu vai individuālu speciālistu profesionālais CV, un tām nav jābūt ikdienišķām. Pielāgota druka ļauj izveidot vizītkartes, kas ir ne tikai informatīvas, bet arī vizuāli pievilcīgas, atstājot paliekošu iespaidu uz klientiem un sadarbības partneriem.

5. Etiķetes un birkas

Pielāgotas etiķetes un apģērba birkas ir būtiska sastāvdaļa zīmola reprezentācijai. Pievieno savu logotipu, produkta informāciju vai unikālus dizainus, lai produkti vai iepakojumi izceltos.

6. Koka izstrādājumi

Koka priekšmetus, piemēram, attēlu rāmjus, paliktņus un virtuves dēlīšus, var personalizēt atbilstoši vēlamajam dizainam. Koka dabiskā tekstūra piešķirs unikalitāti.

7. Audumi

Pēc pasūtījuma apdrukātus audumus var izmantot apģērbam, mājas tekstilam un aksesuāriem. Izplatīta ir somu un auduma maisiņu apdruka, kas ļauj jēgpilnus, asprātīgus vai radošus vēstījumus attēlot ikdienā noderīgos priekšmetos.

Priekšmetu apdruka ar sietspiedi TingPrint

Apdrukas pasaule ir neticami daudzveidīga un piedāvā bezgalīgas iespējas pašizpausmei, zīmola veidošanai un radošumam. Neatkarīgi no tā, vai vēlies radīt ko unikālu sev, reklamēt biznesu vai pārsteigt kādu ar pārdomātu dāvanu, ar TingPrint to vari paveikt! Sietspiedes metodē apdrukāts tekstils būs kvalitatīvs un ilgnoturīgs – sazinies ar mums, lai realizētu savu ideju!

Zane Babre Pieredzējusi auduma apdrukas speciāliste ar specializāciju sietspiedē. Sietspiedes darbnīcas TingPrint līdzdibinātāja un īpašniece. Mīl sietspiedi kā apģērba apdrukas tehnloģiju un joprojām priecājas par katru apdrukāto apģērba vienību kā par pašu pirmo.
Atpakaļ uz blogu